vrijdag 3 september 2010

 

Deze prachtige gerenoveerde u-vormige hoeve heeft een magnifiek uitzicht en een zeer rustige ligging aan de rand van bos Ter Rijst en ligt midden in de glooiende velden van de Vlaamse Ardennen. De hoeve ligt nagenoeg aan het einde van een doodlopende weg, waardoor er buiten bestemmingsverkeer bijna geen verkeer langs komt. Een ideale locatie voor natuurliefhebbers en mensen die van rust houden.

Het `oude` gedeelte van de hoeve is gebouwd rond 1676, vervolgens is er in 1804 een gedeelte bijgebouwd waarna de hoeve een u-vorm heeft gekregen. De hoeve is recentelijk gerenoveerd en alle originele details zijn behouden. Tevens is de hoeve van werkelijk alle gemakken en comfort voorzien.

De combinatie van rust, ruimte, locatie en de hoeve opzich mag zeker een pareltje van de Vlaamse Ardennen worden genoemd!

De hoeve is gebouwd op een totale grondoppervlakte van +/- 1590m2, waarvan de hoeve een totale oppervlakte heeft van +/- 530m2.

Op de begane grond bevindt zich een zeer ruime living met openhaard, een grote schuifpui naar de binnenplaats, een ruime eetplaats met houtkachel en een open ingerichte keuken (samen +/- 144m2) die toegang biedt naar het terras en de prachtige zongerichte tuin, 2 grote slaapkamers, een groot bureel, 2 badkamers en 2 toiletten waarvan 1 apart toilet.

Op de eerste verdieping treft u 3 ruime slaapkamers aan (iedere kamer is +/- 25 m2) en een toegang tot de grote zolder. De slaapkamers zijn zodanig goed geïsoleerd dat u in de zomer geen last heeft van de warmte.

Onder de hoeve zijn een 2-tal kelders voorzien. De ene kelder kan perfect dienen als wijnkelder en de andere kelder is in gebruik als aardappelkelder maar kan uiteraard voor diverse mogelijkheden in gebruik genomen worden.

Naast het hoofdgebouw zijn nog bijgebouwen/stallen (koeien en paarden stallen) die voor diverse doeleinden (garage, taverne enz) kunnen dienen. De bijgebouwen hebben nog originele details zoals gewelfde plafonds enz. De bijgebouwen zijn voorzien van een beloopbare zolder die prima zou kunnen dienen om extra kamers te realiseren indien u zou opteren voor een Bed & Breakfast.

Aan de achterzijde van de hoeve treft u een prachtige verzorgde tuin aan die is voorzien van mooie aangelegde vijvers en een petanquebaan. Naast de hoeve is er een mogelijkheid om een aanpalende tuin van +/- 2000m2 te huren voor een zeer schappelijk bedrag. U kunt dus voldoende vee onderhouden op deze hoeve indien dit wenselijk is.

Naast de hoeve /tuin ligt een landschappelijk en agrarisch gebied, hierdoor bent u ervan verzekerd dat er nooit naast u gebouwd zal gaan worden. De vrijheid en het prachtige uitzicht over de glooiende velden zullen daardoor altijd blijven bestaan.

De hoeve is voorzien van dubbele beglazing in hardhouten kozijnen, verwarming op mazout (kerosine, schoner voor het milieu en goedkoper in verbruik), stadswater, bronwater en hemelwater, elektrische installatie met dag en nachtmeter, septische tank+ beerput en overloop naar het rioolstelsel, CV en houtkachels. Tevens is de boerderij zeer goed geïsoleerd en zijn de muren maar liefst 40-50 cm dik. 

Bij deze wens ik u uit te nodigen om een afspraak te maken zodat u zelf deze prachtige hoeve op unieke locatie kunt bezichtigen. Meer foto's kunt u bekijken op onze website.

Voor een afspraak of verdere inlichtingen kunt u contact opnemen met Jessica Dijst via telefoonnummer 0499/703927 of via e-mail jessica@directvastgoed.be.

 

meer info


Geen opmerkingen: